Wijkbelang Westeinde

Herstelwerkzaamheden aan de trottoirs

Straatwerkzaamheden

Straatwerkzaamheden

Naar aanleiding van lopende gesprekken rondom het project “het donker belicht” (aangaande de openbare verlichting) zijn door het Wijkbelang Westeinde een aantal locaties aangedragen waar onderhoud aan de trottoirs nodig wordt geacht. Deze locaties zijn beoordeeld en opgenomen in het (midschalig) onderhoudsprogramma 2018.

Lees verder

Johan Winklerwei krijgt grote onderhoudsbeurt

fase 1
Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden Westeinde

Van maandag 19 juni t/m vrijdag 14 december wordt de asfaltverharding van de Johan Winklerwei vernieuwd. Tevens worden de trottoirs en de parkeerstroken herstraat.

Lees verder

Bestuur Wijkbelang Westeinde treedt af

Verklaring van het bestuur

Per april 2017 zijn Wijkpanel en Wijkvereniging samengegaan.  Er lag een missie en visie en de leden stemden hiermee in. Het bestuur heeft in de afgelopen periode zonder eigenbelang en met grote inzet getracht het beste voor de wijk en haar leden te bereiken. Nieuwe mensen, een nieuwe werkwijze, niet iedereen kon of wilde hier in meegaan.

Lees verder
Lees verder
Lees verder
Lees verder

Fruit- en beweegtuin Westeinde feestelijk geopend

Beweegtuin Westeinde
Beweegtuin

Foto: Keimp

Het project heeft bijna tien jaar geduurd, maar vandaag was dan eindelijk de feestelijke opening van de fruit- en beweegtuin in de Leeuwarder wijk Westeinde. Onder luid applaus van de aanwezigen, die in grote getale aanwezig waren, knipten de sponsoren de linten door waarmee de opening een feit was.

Lees verder

Donderdag 14 juni: Bingo-middag

Bingo

Bingo

Donderdag 14 juni organiseert Wijkbelang Westeinde weer een gezellige BINGO

Plaats: wijkcentrum Eeltsje’s Hiem
Tijd: 14.30 uur  (zaal open vanaf 14.00 uur)

Kosten:  5 euro (inclusief thee en iets lekkers)

Lees verder

Feestelijke opening van de Beweegtuin

Beweegtuin

Beweegtuin

Feestelijke opening van de Beweegtuin op dinsdag 12 juni a.s. vanaf 16.30 uur. Het Bestuur van Wijkbelang heet u hierbij van harte welkom en u kunt natuurlijk ook binnenkort zelf even lekker bewegen en werken aan uw eigen conditie.

Lees verder

25 mei – Europees Buffet!

Europees buffet
Europees buffet

Europees buffet

Lekker eten in Eeltsje’s Hiem!

We serveren aanstaande vrijdag 25 mei weer een heerlijk buffet.

Lees verder

Maandag 23 april – Filmavond

Filmavond

Filmavond

Beste filmvrienden,

Door een technisch mankement moesten we de film “Tulipani” in Eeltsje’s Hiem op dinsdag 10 april jl. vroegtijdig afbreken.

Een audiovisueel technisch bedrijf zal komende week het euvel verhelpen en daarom hebben we besloten de filmavond te verplaatsen naar

maandag 23 april om 20.00 uur.

Het is mij nog niet duidelijk of ik de film kan verlengen. Zo niet dan draaien we een andere film. Ik hou u hierover de komende week op de hoogte.

Een paar mensen hebben dinsdagavond hun entreegeld terug gekregen.

Mocht u maandag 23/4 niet in de gelegenheid zijn te komen, stuur dan zo spoedig mogelijk een kort mailtje naar l.bouwens1@upcmail.nl (denk aan het cijfer “1” achter mijn naam) met vermelding van:

  • Banknummer
  • Naam (zie uw bankgegevens)
  • Bedrag (3 of 4 euro)

Het bedrag wordt dan z.s.m. naar u overgemaakt.

Met vriendelijke groet,
Leen Bouwens

Lees verder

22 April – Filmspecial met lezing, high tea en concertfilm

4 Jaargetijden
4 Jaargetijden

4 Jaargetijden – Illustratie WBLB

Beste muziek- en filmvrienden,

Op zondag 22 april, aanvang 14.00 uur, vindt er weer een filmspecial (lezing, High Tea en concertfilm) plaats in MFC Eeltsje’s Hiem. Ditmaal is er gekozen voor De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi.

Lees verder

Algemene Ledenvergadering 24 april 2018

Wijkbelang Westeinde

Wijkbelang Westeinde

Het bestuur van Wijkbelang Westeinde nodigt alle leden van harte uit voor de voorjaarsledenvergadering. U bent van harte welkom op 24 april in MFC Eeltsje’s Hiem.

De stukken staan aan het einde van dit bericht.

Lees verder

Westeinders bezorgd om kruising

Kruising
Kruising

Foto: Keimp Pijpstra

(Tekst: Huis aan Huis)

De plannen voor een nieuw Cambuur Stadion in het WTC-gebied zijn gesmeed. Maar hoe kijkt men aan tegen de komst van het stadion?

Durk Visser en Henk Halma hebben beiden zitting in de commissie leefomgeving van wijkbelang Westeinde. Van daaruit volgen zij kritisch de ontwikkelingen omtrent de plannen voor het WTC-gebied en het nieuwe Cambuur Stadion. In Westeinde is men overwegend positief over de plannen.

Lees verder

Dinsdag 10 april – Diner & Film

Filmavond

Filmavond

Na de watersnoodramp in 1953 wil een boer zo snel mogelijk uit Nederland vertrekken. Hij komt terecht in Italië waar hij tulpen gaat kweken en groeit uit tot een legende. Dertig jaar later gaat een politieman op zoek naar de ware toedracht achter zijn verhaal (Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld, IMD7/10).

Lees verder

Ontwikkelingen WTC-Cambuur

WTC Cambuur
WTC Cambuur

Foto: Gemeente Leeuwarden

De ontwikkelingen gaan gestaag door en het is de bedoeling dat het stedebouwkundig plan dit jaar door de gemeenteraad wordt behandeld en goedgekeurd, zodat de plannen doorgang kunnen vinden.

Lees verder

Over de straatverlichting van Westeinde

Westeinde

(Tekst: Gemeente Leeuwarden)

Geachte bewoners van Westeinde,

Voor de zomer is de gemeente Leeuwarden gestart met het vervangen en vernieuwen van de  straatverlichting in Westeinde. Een groot deel van de verlichting in de wijk was verouderd en toe aan vervanging dan wel vernieuwing. Er is daarom een nieuw lichtplan voor de wijk gemaakt.

Lees verder
Lees verder
Lees verder

21 maart – MATTHÄUS PASSION

MATTHÄUS PASSION

MATTHÄUS PASSION

MATTHÄUS PASSION – Johann Sebastian Bach – ingeleid door Rudolf Nammensma

HOLLAND BAROQUE, NEDERLANDS KAMERKOOR, REINBERT DE LEEUW VANUIT DE NIEUWE KERK AMSTERDAM

Lees verder

Nationale compostdag 2018

Compost

Compost

Ook in Westeinde komt dit jaar weer een container met compost te staan. Iedereen kan hier gratis compost komen halen om de tuin op te hogen, de samenstelling van de grond te verbeteren en/of… de bloemen en planten weer wat goede voeding te geven.

Lees verder

Filmavond – 13 maart

Filmavond

Filmavond

Filmavond: ‘Manchester by the Sea’

‘Manchester by the Sea’ vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid.

Lees verder
Lees verder

Musical op het Witte Doek – The Phantom of the Opera

Phantom of the Opera

Phantom of the Opera

Andrew Lloyd Webbers – THE PHANTOM OF THE OPERA

Beleef een spectaculaire opvoering van deze geliefde musical op een nooit eerder vertoonde schaal. Deze weelderige, tot in de puntjes verzorgde productie, wordt gebracht door meer dan 200 acteurs en muzikanten en is in het Nederlands ondertiteld.

Lees verder

Gemeente start groenonderhoud in Westeinde

Bomen
Bomen

Foto: Keimp Pijpstra

De buitendienst van de gemeente Leeuwarden ,zal vanaf 5 februari beginnen in Westeinde met het snoeien van de percelen bosplantsoen welke in Westeinde verspreid liggen in de woonwijk .

Lees verder

Hallo, we hebben je hulp nodig!!!

Beweegtuin ontwerp
Beweegtuin ontwerp

Illustratie WG Leefomgeving

Stem op onze Beweegtuin!

De werkgroep Leefomgeving van Wijkbelang Westeinde is bezig om in de wijk een Beweegtuin te realiseren. In deze Beweegtuin komen diverse fitness-apparaten, acht fitness-toestellen zijn geschikt voor alle leeftijden, daarnaast komen er twee toestellen speciaal voor kinderen.

En er komen twee toestellen die speciaal geschikt worden gemaakt voor personen die aan een rolstoel gebonden zijn. Verder willen we graag een kleutergedeelte en een groot insectenhotel plaatsen.

Lees verder

Wijkgebouw Eeltsje’s Hiem blijft open!

MFC Eeltsje's Hiem
MFC Eeltsje's Hiem

MFC Eeltsje’s Hiem

Sinds 1 januari is Johan Visser voor 6 maanden aangetrokken als tijdelijk beheerder. Johan heeft naast Eeltsje’s Hiem, ook Ludingawaard onder zijn hoede en kan dus niet altijd aanwezig zijn. Als Wijkbelang zijn we blij dat we toch gebruik kunnen blijven maken van het gebouw.

Lees verder

Jubileumoptreden Tûzen Triennen in Eeltsje’s Hiem

Tûzen Triennen
Tûzen Triennen

Foto: Tûzen Triennen

Jankfoddekoar Tûzen Triennen bestaat twintig jaar. Om dit te vieren gaan zij deze winter
‘on tour’ door Fryslân met het avondvullende programma “Underweis mei Sterke Punten”. Op zaterdag 13 januari  kunt u vanaf 20.00 uur in Eeltsje’s Hiem  genieten van dit  bijzondere optreden.

Lees verder

Dinsdag 9 januari – Filmavond

Filmavond

Filmavond

In deze musical maken we kennis met Sebastian (Ryan Gosling). Hij is een pianist met middelmatig succes. Hij ontmoet de beginnende actrice Mia (Emma Stone) en ze vallen voor elkaar. Als hun carrières vlucht krijgen begint hun relatie onder druk te staan.

Lees verder
Lees verder