Apple Crisp van Roos haar moeder

Al zo lang Roos zich kan herinneren, maakt haar moeder dit als toetje met Kerstmis. De familie Heesterbeek eet het veel vaker want ze vinden het té lekker om alleen met kerst te eten. Warme apple crisp met koude vla, heerlijk! Met een bolletje ijs zou het ook goed samengaan:)

Heb je appels met zachte plekken maak daar dan gewoon apple crisp van. Goed excuus voor een heerlijk toetje. Roos gebruikt altijd wat minder suiker dan in het recept staat en wat meer havermout. Je kan hier zelf mee variëren. Ze doet er vaak ook wat kaneel door, omdat ze daar zo van houdt. 

Wat heb je nodig: een ovenschaal, 60 gram meel,100 gram basterdsuiker, 60 gram boter, 25 gram kristalsuiker, 40 gram havermout en ongeveer 5 grote appels. 

De appels en in kleine stukjes snijden. Die doe je in een ovenschaal. De rest van de ingrediënten kneed je door elkaar tot het een soort kruimels worden.Dit strooi je over de appels. Even aandrukken zodat het een mooi dekseltje wordt. 

DSC 0427

Dan zo’n 40 minuten in de oven op 180 graden. Je ziet vanzelf als de bovenkant een beetje kleurt en knapperig wordt. Eet smakelijk.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑