In de pluktuin

Kijk in de pluktuin die mooie Gieser Wildeman peren eens uitnodigend glimmen! Dit stoofpeertje is al sinds 1850 in de handel. De kweker was Gijsbert Wildeman, in de volksmond Gies Wildeman, vandaar de naam. Suiker toevoegen is niet nodig bij deze zoete stoofperen die lichtrood afkoken. En als je bij de boom goed luistert dan hoor je: ‘Pluk mij, pluk mij!’

 

Een andere topper is de walnotenboom met een veelbelovende hoeveelheid van die lekkere walnoten boordevol ijzer en vitamines! Eind september, begin oktober zal net zoals bij een kastanje, de bolster opensplijten en op de grond vallen. De walnoten moeten dan nog wel goed drogen. Een paar uurtjes in de oven (50 graden) is de snelste manier. En hoe weet je of de noten droog zijn? Je hoeft alleen maar een noot te pakken en heen en weer te schudden. Schudt de binnenste noot mee, dan is hij droog genoeg 🙂

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑