Vleermuizengrot Westeinde wordt 5 oktober feestelijk geopend

Zorgen voor mens én dier, dat doen we graag in de wijk Westeinde. Daarom hebben we een vleermuizengrot gebouwd, zodat de vleermuizen een winterverblijf hebben. Op 5 oktober wordt de grot geopend door wethouder Evert Stellingwerf. Een groep vrijwilligers heeft de grot ontworpen en op 26 en 27 juni samen gebouwd. De vleermuizengrot bevindt zich midden in de wijk aan de rand van de vijver. Een prachtige en geschikte plek. Een waardevolle toevoeging aan onze wijk.

Met dank aan

De grot is tot stand gekomen door inzet, adviezen en medewerking van verschillende instanties. Denk hierbij aan Landschapsbeheer Fryslân, Ecobureau Merula en groenbeheer en medewerkers van de gemeente Leeuwarden. Deze samenwerking en het goede overleg met de buitendienst heeft ervoor gezorgd dat wij de vleermuizengrot hebben kunnen realiseren.

Vrijwilligers bouwen samen

Maar vooral de inzet en zelfwerkzaamheid van de leden van de commissie Leefomgeving van Wijkbelang Westeinde en vrijwilligers uit de wijk Westeinde hebben ervoor gezorgd dat wij deze vleermuizengrot konden realiseren. Subsidies zijn verkregen van het Iepen Mienskipsfûns Fryslân (provincie Fryslân) en Mienskipsfonds (gemeente Leeuwarden).

Van harte welkom

Via deze weg wil de commissie Leefomgeving van Wijkbelang Westeinde je van harte uitnodigen voor de opening van de vleermuizengroet in Westeinde op 5 oktober 2023. Wethouder Evert Stellingwerf van onder meer klimaat, duurzaamheid zal de openingshandeling verrichten. Jouw komst wordt zeer op prijs gesteld.

Programma

15.15 uur Ontvangst wijkgebouw Eeltsje´s Hiem* met koffie

15.30 uur Openingswoord door voorzitter Lieuwe Tamminga + filmpje van de bouw

15.40 uur Toespraak Evert Stellingwerf

16.00 uur Wethouder Evert Stellingwerf opent grot per boot

16.15 uur Afsluiting

Eeltsje’s Hiem

Pieter Sipmawei 11

8915 DZ Leeuwarden

Met vriendelijke groeten,

Commissie Leefomgeving van Wijkbelang Westeinde

Lieuwe Tamminga Voorzitter

Henk Halma Secretaris

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑