Nieuws uit de natuur

Heb je de groene specht al gehoord? De zo kenmerkende ‘lachende’ roep van de groene specht wordt in Leeuwarden op diverse plaatsen gehoord en de laatste weken óók in Westeinde! De grote bonte specht is al jarenlang een broedvogel in onze wijk. De mannetjes, te herkennen aan de rode vlek in de nek, roffelen in het voorjaar graag tegen een boom of soms zelfs tegen een lantaarnpaal. De vrouwtjes verstaan de boodschap: ‘Hallo, hier zit ik, wil je verkering met mij?’

De grote bonte eet in het broedseizoen vooral insecten in de wintermaanden worden meer zaden gegeten. Vaak komen ze rond eind juni/begin juli met hun jongen naar de voedertafels waar met pindakaaspotten gevoederd wordt. De groene specht zul je niet snel bij de vogelpindakaas aantreffen, hij is verzot op… mieren 🐜🐜🐜🐜🐜

Wil je de roep van de groene specht horen, klik hier:

https://www.vogelbescherming.nl/…/vogel/groene-specht

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑