Nog meer groen in de wijk

Onze leefomgeving verandert in een snel tempo. Plant- en diersoorten verdwijnen en levende systemen raken verstoord. Daarom helpt elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen. De gemeente Leeuwarden voert actief beleid om de stad groener te maken en ook burgers worden uitgenodigd om daaraan mee te werken. Samen met bewoners organiseert de gemeente Leeuwarden sinds 2018 vijf keer per jaar een Steenbreekactie in de vorm van een mini braderie. Telkens in een andere wijk of dorp. Hier krijg je onder andere informatie om makkelijker je tuin te vergroenen. Weet je trouwens dat er het hele jaar door subsidies zijn te krijgen voor het slim omgaan met regenwater in je tuin en het vergroenen van je dak en tuin? √Čn je kunt weer met subsidie een regenton aanschaffen!

Lees alle informatie in de bijgevoegde pdf en bekijk wat het vergroeningsschema voor jou kan betekenen.

Bijlagen:

Bestand Bestandsgrootte Downloads
pdf Vergroenen, NK Tegelwippen 223 KB 31
pdf Vergroeningsschema groen en water 107 KB 51

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑