Oproep!!

Beste wijkbewoner,

Het bestuur maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van de wijkvereniging en daarmee samenhangend, de leefbaarheid in de wijk. Meerdere oproepen voor nieuwe bestuursleden hebben jammer genoeg tot niets geleid. In april treed ik af als voorzitter en Pieter Bouwer als algemeen bestuurslid. Onze vierjarige zittingstermijn is allang verstreken en we stellen ons niet opnieuw verkiesbaar.

Dinsdag 7 februari heeft het bestuur met pijn in het hart een besluit genomen met verstrekkende gevolgen: als er geen nieuwe voorzitter en twee algemeen bestuursleden bijkomen, zien de overige bestuursleden geen andere mogelijkheid dan hun functie ook neer te leggen. Omdat Wijkbelang Westeinde de beheerstichting vertegenwoordigt, zal deze stichting eveneens genoodzaakt zijn om te stoppen. Dat betekent dat er deze zomer geen wijkfeest is; de deur van Eeltsje’s Hiem dicht gaat; dat er geen jeugdactiviteiten meer zijn en geen sinterklaasfeest. Het is heel spijtig en verdrietig om zo’n beslissing te moeten nemen maar we zijn ten einde raad. De organisatie staat als een huis, meer dan 100 vrijwilligers zetten zich in voor de wijk maar zonder bestuur is de wijkvereniging als een schip zonder kapitein.

Hoe kun je voorkomen dat de deur dicht gaat? Door te reageren op een van de vier vacatures zodat het bestuur voltallig wordt en door kan gaan. Iets doen voor de maatschappij en met name voor de wijk waarin je woont, is meer dan ooit noodzakelijk. Alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat Westeinde haar wijkvereniging behoudt.

Namens het bestuur,

Geertje de Jong-Westerhuis

wijkfeest

Reageer op één van de vacatures, Westeinde heeft je nodig! Wil je eerst meer weten? Stuur dan ook een mailtje naar: voorzitter@wijkbelangwesteinde.nl

*Vacature algemeen bestuurslid met portefeuille wijkfeest

Taken:

 • Samen met de commissie Wijkfeest organiseer je jaarlijks het wijkfeest
 • Je deelt recente ontwikkelingen en organisatorische plannen met de commissie
 • Je zorgt voor afstemming tussen andere activiteiten en commissies die aan het wijkfeest deelnemen of onderdeel zijn van het programma
 • Je ondersteunt budget-, horeca- en vergunningstrajecten

We zoeken iemand die: plezier heeft in het organiseren van evenementen, hoofd- en bijzaken kan onderscheiden, goede communicatieve vaardigheden heeft zowel mondeling als schriftelijk en overweg kan met de computer en email.

*Vacature voorzitter Wijkbelang Westeinde

Taken:

 • Je leidt de Algemene Ledenvergadering en de bestuursvergaderingen
 • Je vertegenwoordigt het bestuur in- en extern
 • Je zet de stip aan de horizon, je coördineert en voert bestuurswerkzaamheden uit
 • Je bent initiatiefnemer van het beleid binnen de wijkvereniging

We zoeken iemand die: graag de spin in het web is. De volgende steekwoorden passen bij jou: mensenmens, coördineren, inspireren, samenwerken, delegeren en communiceren.

*Vacature algemeen bestuurslid met portefeuille jeugdactiviteiten

Taken:

 • Je organiseert jeugdactiviteiten in samenwerking met de coördinator Jeugdactiviteiten, jeugdbestuur Westeinde en Jongerenwerk
 • Samen met het bestuur en de coördinator Jeugdactiviteiten stem je activiteiten, ontwikkelingen en plannen af, je geeft ondersteuning waar nodig
 • Je bent verantwoordelijk voor de budgetbewaking van de jeugdactiviteiten

We zoeken iemand die: plezier heeft in het organiseren en meedenken van jeugdactiviteiten, beschikt over communicatieve vaardigheden en in het bijzonder met de doelgroep, flexibel en pragmatisch is in aanpak.

*Vacature penningmeester beheerstichting ’t Hiem

Het doel van de beheerstichting is om de gezamenlijke ruimten in Eeltsje’s Hiem te beheren en te exploiteren.

Taken:

 • Je draagt zorg voor alle financiële zaken waar de beheerstichting mee te maken krijgt
 • Je beheert de verzekeringen
 • Je doet een Btw-aangifte en je vraagt subsidie aan
 • Je maakt een financieel jaarverslag

We zoeken iemand die: de organisatie zowel in- als extern kan vertegenwoordigen, goede communicatieve vaardigheden heeft, ervaring en affiniteit heeft met een financiële administratie en een bestuursfunctie.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑