Vijftig nestkastjes voor de vogels

Het is bijna voorjaarsvakantie met een superleuke activiteit voor de kids. Volgende week worden zo’n vijftig nestkastjes beschilderd en in de wijk opgehangen, hoe leuk is dat!

Dinsdagmiddag 22 februari van 13.30 tot 16.00 uur: Trek je oude kleren aan want je gaat met verf aan de slag. Je mag een nestkastje beschilderen, een nummer geven en je naam erop zetten. Ouders die mee willen helpen zijn van harte welkom. Het wordt een superleuke middag, je hoeft je niet aan te melden. Gewoon naar Eeltsje’s Hiem komen 🙂

Vrijdag 25 februari van 10.00 tot 12.00 uur: Verzamelen bij Eeltsje’s Hiem. Vandaag worden de nestkastjes opgehangen. Jan Tinus van Kammen helpt mee en hulp van ouders is weer welkom. Als je thuis een tuin hebt met een grote boom dan mag je je nestkastje daar ophangen.

We zoeken ook kids die een soort van beheerder van nestkastjes willen zijn. Dat houdt in dat je samen met anderen meehelpt om de nestkastjes in de herfstvakantie schoon te maken.

Aaron en zijn broertje Sven hebben er al zin in! Aaron (10) ziet elke dag veel vogels in de wijk. Hij spot vogels met of zonder telescoop en maakt foto’s van zijn waarnemingen. Aaron heeft in Westeinde al 30 verschillende vogelsoorten gevonden – afgelopen zomer zag hij zelfs een ransuil. Hij vindt het heel goed dat er nestkastjes worden geplaatst. Aaron: ‘Ik ben er blij mee omdat het goed is voor de vogelpopulatie. Heb jij een favoriete vogel? Ik niet, ik vind ze namelijk allemaal even bijzonder.’

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑