Eerste passagier van de Wijkauto

Dinsdag 11 januari was het zover: Karin van der Veen maakte als eerste passagier een rit met de Wijkauto. Vanwege dit toch bijzonder moment werd ze verrast met bloemen. Leo Middelsé was erbij en heeft de eerste rit op film vastgelegd.

Zie: https://youtu.be/yGlMnGumvRI

De week ervoor bevatte meer bijzondere momenten: Lieuwe Tamminga en Henk Halma onthulden het bord dat de standplaats van de Wijkauto markeert; de eerste  chauffeurs kregen van Hans van Linschoten en Meindert Atema theorieles, uitleg over de auto en maakten een proefritje én het telefoonnummer werd actief om de Wijkauto te reserveren.

20220113 102156

Zaterdagavond werd in de stromende regen afscheid genomen van buslijn 1. Henk, Bea, Siska, Egbert, Jaap en Corry stapten 20.15 uur in aan de Poptawei en werden met een brede lach begroet door chauffeur Jakob Dijkstra. Lieuwe, Doety, Durk en Froukje stapten aan de Jan Jelles Hofleane in. Er ontstond een heuse schoolreisjessfeer toen het gezelschap zong: We gaan nog niet naar huis. Toch stapte iedereen uit bij de halte Swettehiem maar een nieuwe passagier stapte in. Willem Roos reed als allerlaatste passagier mee naar het station en ging lopend terug naar huis.

20220108 211558 1

Buslijn 1 heeft 30 jaar lang passagiers van en naar Westeinde gebracht; Jakob was 21 jaar chauffeur op deze lijn. Wijkbelang Westeinde wenst de Stichting Wijkauto Westeinde heel veel succes en de wijkbewoners veel plezier met de ritjes die zij gaan maken.

20220108 211520


Filmpje en foto Karin van der Veen: met dank aan Leo Middelsé. Overige foto’s: Corry van der Meer 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑