Het graf, de familie & de beker

De oude graftombe van de familie Dorhout vlak buiten onze wijk, bracht programmamaker Douwe Talma op het spoor van de opmerkelijke geschiedenis van deze familie. Samen met de 12e generatie van deze familie – Pieter Dorhout (86) uit Groningen – duikt Talma in de documentaire ‘Het graf, de familie & de beker’ in een verhaal over grote rijkdom, maar ook de ondergang van de vervlogen generaties Dorhout die ooit zo belangrijk waren voor Leeuwarden. Een zoektocht die leidt langs macabere verhalen en diverse plekken in en om de stad. Een onbekend verhaal bol van Leeuwarder geschiedenis met een verrassend actueel tintje 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=bXD9j9NTn4s

Foto en beeldmateriaal LEO Middelse

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑