Lintjesregen

De jaarlijkse lintjesregen is Westeinde niet voorbij gegaan! Maandag kreeg wijkbewoonster Gusta Olivier-Vonk een lintje uitgereikt en werd ze lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gusta (91) was verzetsstrijder en bezorgde tijdens WO II illegale krantjes in haar toenmalige woonplaats Zwanenburg. Daarvoor kreeg ze het Verzetsherdenkingskruis. Na de oorlog is zij zich blijven inzetten om mensen bewust te maken van het gevaar van discriminatie, racisme, vooroordelen en onderdrukking. Op scholen waarschuwt ze waartoe racisme kan leiden. Iedereen is gelijk, we mogen geen mensen uitsluiten, houdt ze de kinderen voor. In de BuitenWesten van maart 2020 vertelt Gusta over haar leven. Klik hier om het interview te lezen: https://wijkbelangwesteinde.nl/…/BuitenWestenMAART2020.pdf

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑