Nieuws uit de natuur

In de sloot naast het Schapendijkje hebben de meerkoeten en de puberzwaan gezelschap gekregen van een paartje krakeenden. Het mannetje heeft een chique zwart snaveltje, een mooie grijs pak versierd met fijne streepjes en een plukje lange veren op zijn rug. Alsof dat nog niet mooi genoeg is, heeft hij aan beide zijden een helderwitte vlek, zo’n vlek heet ‘spiegel’. Die spiegel zie je bij het vrouwtje terug, zij heeft een donker snaveltje met aan de zijkanten een oranje streep. Ze is wat bescheidener van kleur en verenkleed maar evengoed heel mooi. Meneer roept zijn eigen naam: ‘krak, krak’ en soms fluit hij erbij; zij houdt het bij een snaterend geluid dat hij prima verstaat 🙂
Meer weten over krakeenden klik hier: https://www.vogelbescherming.nl/…/vogelgids/vogel/krakeend
Foto’s: Jan Tijsma

139444768 5151528278220509 4713086534630958322 n

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑