Wijkbelang Westeinde

Zondag 21 November FILMSPECIAL

Filmavond EH

Update 15 november: Helaas is deze muziek middag vanwege Corona geannuleerd.

WIJKBELANG WESTEINDE PRESENTEERT

______________________________________________________________________________

ZONDAG 21 NOVEMBER OM 14.00 UUR

FILMSPECIAL BEETHOVENS KEIZERSCONCERT MET LEZING, PAUZE MET KOFFIE/THEE, GEBAK, BONBONS EN CONCERTFILM

Vorig jaar was het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Wereldwijd werd de 250ste geboortedag aangegrepen voor een ode aan de componist. Tijdens de filmspecial brengt Gabriël Vriens met een prachtige uitvoering van zijn 5e pianoconcert ook een ode aan Beethoven.

Afbeelding1

Mozart wordt wel de koning van de pianoconcerten genoemd. Hij schreef er 27 in zijn korte leven. Beethoven schreef er maar vijf, maar deze zijn wel groots en meeslepend. Met name het 5e pianoconcert opus 73, uit 1809 is bijzonder. Het heeft later de bijnaam ‘Keizersconcert’ gekregen. En een keizer is nu eenmaal hoger geplaatst dan een koning.  Het 5e pianoconcert is op vele fronten vernieuwend. Vooral de voortreffelijke balans tussen de piano als solo-instrument, en het orkest is ongeëvenaard. Daarnaast is het tweede deel van een hemelse schoonheid. Gabriël Vriens zal dit ontroerend mooi werk toelichten, en de bijzondere kwaliteiten van het concert laten oplichten.

In de pauze staat een heerlijk kopje koffie of thee met gebak en bonbons voor u klaar. Daarna kijkt en luistert u naar een uitvoering van het 5e pianoconcert op DVD met Yefim Bronfman als pianist, en het Koninklijk Concertgebouw Orkest onder leiding van Andris Nelsons.

MFC Eeltsje’s Hiem, zondag 21 november van 14.00 tot 17.00 uur

Entrée (contante betaling) € 10,–. Op vertoon van lidmaatschapskaart

€ 2,– korting

Bij binnenkomst coronatoegangsbewijs tonen

Aanmelden uiterlijk donderdag 18 november bij l.bouwens1@upcmail.nl