Verwarmende Chileense stoofpot van Andrea

Andrea Harmes is dol op vegetarische eenpansgerechten. Haar recept staat in de BuitenWesten van juni en Andrea schreef dat deze stoofpot op koude dagen zeker een aanrader is. Dit gerecht is een vegetarische variant van de traditionele Chileense stoofpot van pompoen en bonen: porotos granados. Het recept komt uit haar favoriete kookboek: Veggie – het kleine River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley-Whittingstall. Het is een makkelijk recept met eenvoudige ingrediënten en levert een heerlijk stevige en verwarmende soep op.
Wat heb je nodig voor 6 personen: 2 el koolzaad- of olijfolie, 1 fijngesneden middelgrote ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 400 g witte of cannelini bonen uit blik (afgespoeld en uitgelekt), 1 l groentebouillon, 1 laurierblad, 750 g (fles)pompoen geschild; van zaadjes ontdaan en in stukjes van 2 cm gesneden, 200 g sperziebonen in stukjes van 2 cm gesneden, klein blikje maïs, zout en peper. 

Recept Chileense stoofpot van Andrea 1

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook 10 min zachtjes. Voeg het paprikapoeder en oregano toe en bak een minuutje mee. Voeg de witte bonen, de pompoen, het laurierblad en de groentebouillon toe en laat 10 – 15 min sudderen tot de pompoen net gaar is.

Recept Verwarmende Chileense stoofpot van Andrea 2

Voeg dan de sperziebonen en maïskorrels toe en laat nog 5 min zacht koken. Breng op smaak met zout en peper. Hierbij past stokbrood met kruidenboter. Eet smakelijk!

Tip: Sinterklaas is gearriveerd, leuk om pepernoten of speculaas te bakken. Zie https://wijkbelangwesteinde.nl/pepernoten-en-speculaas-bakken/

Jouw recept in de Buitenwesten of op de website onder Heel Westeinde kookt en bakt? Stuur een mailtje met je recept en foto(‘s) naar: redactie@wijkbelangwesteinde.nl

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑