Van de voorzitter: Kerstmis 2017

Margaret Beckers
Margaret Beckers

Margaret Beckers – Foto: Siska Alkema

Toen ik vanmorgen met de hondjes wandelde dacht ik na wat Kerstmis anno ‘Nu’ eigenlijk nog betekent? Is het slechts een gelegenheid om te gourmetten of Delicieux te dineren? Biedt het de ruimte om eens ‘ouderwets’ aan tafel met elkaar een bordspel te spelen? Gaat het om lui onderuitgezakt het zoveelste spelprogramma met “Bekende” Nederlanders te volgen? Draait het om de Top 2000, om Serious Request of de Zandtovenaar? Wie plaatst er nog een kerststal? Kaarsen branden we nagenoeg allemaal maar waar staan ze voor?

Voor mij is Kerstmis het feest van de hoop. Zoals vroeger, met de viering van de geboorte van Jezus, betere tijden werden aangekondigd, kan het Kerstfeest nog steeds een vreugdevolle verwachting oproepen.

De hoop op een plezierige omgang met elkaar, het versterken van vriendschaps- en familiebanden.
De hoop op een nieuwe baan, een nieuwe liefde, een nieuwe start.
En in het groot: de hoop dat de Wereldleiders hun verstand en hun gevoel zullen gebruiken en zich zullen richten op een toekomst voor iedereen en niet alleen voor hun geldschieters.

Het gevoel van een vreugdevolle verwachting, maakt ook dat het gemakkelijker is het oude achter ons te laten en de blik vooruit te richten. De toekomst begint nu!

Ik wens jullie allen Fijne Kerstdagen en een betekenisvol 2018.

Margaret Beckers
Voorzitter Wijkbelang Westeinde