update werkzaamheden project gebiedsontwikkeling WTC Cambuur

Beste lezer,

De gemeente is begonnen met de inrichting van de openbare ruimte voor de Gebiedsontwikkeling WTC Cambuur. We zijn ook bezig met werkzaamheden aan de noordkant van het WTC-gebied, onder andere aan de zijde van de Nicolaas Beetsstraat.

De afslag van de Heliconweg richting het WTC-gebied richten we opnieuw in. Door de benodigde grondwerkzaamheden is de afslag van de Heliconweg naar het WTC gebied tijdelijk niet te gebruiken voor doorgaand verkeer. De Schrijversbuurt blijft voor bestemmingsverkeer via deze afslag wel bereikbaar op een korte afsluiting na. Deze wordt met borden aangegeven. Voor de aannemer en personeel van het WTC komt een tijdelijke weg.

Tegelijkertijd leggen we in dit deel van het WTC-gebied ook nieuwe riolering aan. De genoemde grondwerkzaamheden bij de afslag duren ongeveer twee weken. Daarna ontstaan de contouren van de nieuwe inrichting.

Na afronding van de grondwerkzaamheden gaan we verder met de inrichting van de openbare ruimte. Hierbij gaat het dan om het aanleggen van de nieuwe parkeerplaatsen, de rijbaan en de fietsstrook. De verwachting is dat u rond de kerstvakantie al een goed beeld krijgt van het noordelijk WTC-gebied in de nieuwe vorm.

Tijdens de werkzaamheden wordt het gebied zoveel mogelijk toegankelijk gehouden voor doorgaand fiets- en wandelverkeer. Waar nodig wordt doorgaand fiets- en wandelverkeer tijdelijk omgeleid, zo nodig aangegeven met borden.

In het begin van het nieuwe jaar plaatsen we het laatste deel van het geluidscherm (van 1 meter hoog). We realiseren dan ook een ecosloot tussen het bestaande hekwerk en geluidsscherm. Over de exacte planning van deze werkzaamheden informeren wij u op een later moment.

Vragen en meer informatie

Harold Rakers is aangesteld als omgevingsmanager voor de gebiedsontwikkeling WTC Cambuur. Als omgevingsmanager is hij het aanspreekpunt voor vragen over de werkzaamheden. Harold Rakers is bereikbaar via telefoonnummer (058) 233 8656 of via het e-mailadres harold.rakers@leeuwarden.nl.

Alle informatie over het project en de documenten vindt u op www.leeuwarden.nl/wtccambuur. Heeft u algemene vragen? U kunt de gemeente een mail sturen via wtccambuur@leeuwarden.nl.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑