PERSBERICHT: F-16’s van vliegbasis Leeuwarden gaan in de avonduren vliegen

Beste relatie,

Graag willen we u attenderen op het volgende:

Vanaf maandag  30 september 2019 gaan F-16’s van de vliegbasis Leeuwarden weer vliegen in de avonduren. In de weken 40, 41, 42, 45, 46, 48 en 50 wordt er van maandag tot en met donderdag gevlogen tot uiterlijk 23.00 uur. Op vrijdag wordt alleen overdag gevlogen. Avondvliegoefeningen zijn noodzakelijk om vliegers en grondpersoneel optimaal voor te bereiden op hun taak, 24/7 inzetbaar zijn, waar dan ook ter wereld.

Voor de F-16 vliegers van vliegbasis Leeuwarden zijn deze vluchten essentieel om de inzetgereedheid te waarborgen. Naast de reguliere vluchten vliegen ook F-16’s van de wapeninstructeursopleiding (FWIT) enkele weken mee. Het gaat dan om de periode van 30 september tot en met 17 oktober.

FWIT 
In week 40 zal de FWIT Close Air Support missies vliegen boven Noord- en Oost-Nederland. Hierbij wordt geoefend in het ondersteunen van grondtroepen door middel van luchtsteun. De specialisten op de grond wijzen hierbij de doelen aan. Voor meer informatie over de FWIT, zie bijgevoegde infographic of kijk op www.defensie.nl/fwit.

Daadwerkelijke inzet van F-16’s vindt voornamelijk plaats bij duisternis. Het toestel is uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur. Om deze middelen optimaal te kunnen benutten tijdens huidige en toekomstige missies moet er regelmatig worden getraind, ook in het donker.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de sectie communicatie van vliegbasis Leeuwarden via onderstaande gegevens.

Hartelijke groeten,
Sectie Communicatie vliegbasis Leeuwarden

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑