Oefening Frisian Flag afgelast

2ae28f88 55ea 40af 96a9 6e36ee9d0316
Defensie heeft besloten dat de oefening Frisian Flag vanaf Vliegbasis Leeuwarden niet doorgaat. Deze oefening stond gepland van 23 maart tot 3 april.

Hoewel de oefening in Friesland was gepland, zouden eenheden uit andere provincies, waaronder Noord-Brabant, Frisian Flag ondersteunen. Defensie neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan, maar moet eventuele ernstinzet (zoals de bewaking van het luchtruim) garanderen. Daarom is het niet mogelijk de benodigde ondersteuning voor de oefening te leveren. Hieraan zouden eenheden van verschillende landen meedoen.
 
COVID-19
Defensie houdt de situatie omtrent de verspreiding van COVID-19 nauwlettend in de gaten en volgt het advies van het RIVM. Per oefening wordt bezien of deze door kan gaan, eventueel met aanvullende maatregelen, of wordt afgelast.

Naar het volledige artikel van defensie.nl

FLYER IN BRIEVENBUS

Het kan zijn dat u dit weekend nog wel een flyer ontvangt met informatie over de oefening. Deze flyers waren al verstuurd en kunnen niet meer uit het bezorgproces teruggetrokken worden. 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑