Wijkbelang Westeinde

Nieuwe papiercontainers voor Westeinde

papierbakken close up deksels

Hans van Linschoten (OudPapierPloeg) heeft informatie van Omrin gekregen over het vervangen van de huidige papiercontainers in Westeinde. Wat gaat er gebeuren?

De bewoners van Westeinde krijgen in de week van 18 oktober nieuwe papiercontainers, de huidige containers zijn afgeschreven. De nieuwe papiercontainers zijn geproduceerd uit gerecycled kunststof en hebben een blauw deksel, bovendien gaat Omrin rijden met fossielvrije vrachtwagens op groengas uit afval. De vrachtwagens kunnen ook groente- fruit- en tuinafval (GFT) inzamelen.

Zaterdag 23 oktober: Tijdens deze inzamelroute worden de oude containers voor de laatste keer geleegd. Omrin hoopt dat alle oude papiercontainers aan de weg zullen staan zodat ze daadwerkelijk geleegd kunnen worden. Mogelijk dat hierdoor de route iets langer gaat duren. De nieuwe papiercontainers met de blauwe deksels hoeven nog niet bij de weg, deze worden later geleegd.

Maandag 25 oktober: De oude papiercontainers worden (leeg) opgehaald. Voortaan kunnen de bewoners hun nieuwe container gebruiken.

Zaterdag 20 november: Op deze dag worden de nieuwe papiercontainers voor het eerst geleegd. Oude en nog niet ingeleverde containers worden niet meer geleegd. Is je oude container nog niet opgehaald, neem dan contact op met Omrin: 0900 210 02 15.

Foto: Omrin