Leuk om met kinderen te doen: koekjes bakken met meizoentjes 😋

Madeliefjes zijn eetbaar en superleuk om een koekje mee te versieren! Dus eerst even wandelen en bloemetjes plukken, en dan in de keuken aan de slag 👍

Wat heb je nodig: 20 madeliefjes, 150 gram bloem, 75 gram suiker, 100 gram koude boter en eventueel geraspte schil van een citroen, mandarijn of sinaasappel.

Voor zo’n 20 koekjes: Doe de bloem, de suiker en in een kom. Voeg 100 g koude boter in blokjes toe en kneed er snel een deeg van. Maak een rol van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat het een half uurtje in de koelkast rusten. Snijd plakjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits 1 ei en plak met behulp van eiwit en een kwastje op elk koekje een madeliefje. Strijk alleen het eiwit over de uitgespreide blaadjes. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.

Als de koekjes klaar zijn, zijn ze nog zacht. Nog even wachten en dan… Mmmmm… Mogelijk kun je iemand in je buurt ook blij maken met een paar van die vrolijke koekjes ☺️

Foto: Foodies

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑