Francien haar ambachtelijke yoghurttaart

De ambachtelijk gemaakte yoghurttaart van Francien en Cor Meijer met Pinksteren bij de koffie? In de BuitenWesten van maart vertelde Francien dat haar man in Nieuw Mellens woont. De activiteitenbegeleidsters organiseerden een bakwedstrijd, waar Francien en Cor ook aan deelnamen. Tot haar verbazing won hun yoghurttaart de eerste prijs! Zij maakte de meest indruk op de jury omdat haar taart heel puur is, en ze geen gebruik maakt van kant en klare producten. Francien ging trots met een grote beker naar huis.

Wat heb je nodig om de yoghurttaart zelf te maken:

Voor de taartbodem: een ingevette en met bloem bestrooide springvorm (24 cm), 100 gram cakemeel, 100 gram suiker, 2 eieren en 100 gram boter op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en klop het tot een glad geheel. Giet het beslag in de springvorm, bak de taartbodem in 30 minuten af en laat deze afkoelen.

Voor de vulling: 1 liter volle yoghurt, 125 gram witte basterdsuiker, 6 blaadjes witte gelatine, blikje mandarijntjes en een pakje slagroom 200 ml. Plaats een vochtige theehoek in een zeef, giet het pak yoghurt leeg en laat het een nacht uitlekken. Laat de mandarijntjes uitlekken en bewaar het sap. Gelatine vier minuten weken in koud water, daarna uitknijpen en op een laag pitje oplossen in het mandarijnen sap. Schep de yoghurt in een kom samen met de suiker, slagroom en de mandarijntjes. Roer de opgeloste gelatine erdoor en giet het mengsel op de taartbodem. Laat de taart minstens twee uur in de koelkast opstijven en dan… smullen maar!

In de volgende BuitenWesten: Charlotte’s ingemaakte courgettes. Je kunt lege jampotjes alvast bewaren 🙂

YoghurtTaart web

Foto’s: Siska Alkema

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑