Filmspecial met lezing, High tea en concertfilm

Op zondag 20 oktober gaan de deuren van MFC Eeltsje’s Hiem open voor een bijzondere najaars-filmspecial: symfonie nr. 6 ‘Pathetique’ van Tchaikovsky Bij deze special hoort een heerlijke High Tea.

Toen Tchaikovsky in 1893 klaar was met zijn 6e symfonie, vond hij dit zijn beste werk. En daar had hij gelijk in. Het werd zijn beroemdste werk. Zijn broer stelde de naam ‘Pathetique’ voor, omdat de symfonie overliep van allerlei gevoelens. En dat is ook voor ons nog steeds hoorbaar. De symfonie kent bijzondere structuren met vele gevoelens en eindigt op een bijzonder gevoelige manier! Niet eerder in de muziekgeschiedenis eindigde een compositie met zo’n bijzonder gevoel. In hetzelfde jaar stierf Tchaikovsky aan cholera en daarmee bleef de 6e symfonie zijn laatste voltooide symfonie en extra gevoelig.

Gabriël Vriens zal het werk toelichten en vertellen welke emoties er allemaal langs komen. Na de High tea kijken we naar een uitvoering van het Filharmonisch Orkest uit Sint Petersburg o.l.v. de dirigent Yuri Temirkanov. Een gloedvolle Russische uitvoering van een beroemde Russische compositie.

Plaats: MFC Eeltsje’s Hiem
Datum en tijd: zondag 20 oktober van 13.30 tot 17.00 uur
Kosten: € 13,00 per persoon, incl. High Tea

Op vertoon van de lidmaatschapskaart € 2,00 korting
Aanmelding: uiterlijk donderdag 17 oktober bij l.bouwens1@upcmail.nl

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑