Coronatoegangsbewijs beperkt verplicht in MFC Eeltsje’s Hiem

Vorige week is er veel overleg geweest tussen het Ministerie van Volksgezondheid, de gemeentes, het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) en Doarpswurk. Veel maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, zijn losgelaten. Nieuw is het verplicht tonen van het coronatoegangsbewijs (QR-code) voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Voor de buurt- wijk- en dorpshuizen is het tonen van het coronatoegangsbewijs beperkt verplicht.


In MFC Eeltsje’s Hiem gelden vanaf 25 september 2021 de volgende regels:

1. Als je activiteiten organiseert met een sociaal en maatschappelijk doel, dan hoef je niet om het coronatoegangsbewijs te vragen. Het gaat dan om activiteiten waarbij ontmoeting en welzijn belangrijk zijn. Denk  aan: de biljartclub, koffie-inloop, kaarten, schilderen, de wandelgroep, taallessen, kookactiviteiten, dagbesteding, ouderensoos, kinderclub, jongerensoos. Een hapje en een drankje zijn toegestaan, dit wordt gezien als onderdeel van de activiteit.

De basisregels blijven wel van kracht:

·  Informeer bezoekers dat ze bij klachten thuis moeten blijven

·  Zorg voor goede hygiëne

·  Ventileer de ruimtes zo goed mogelijk

·  Respecteer elkaar als iemand een mondkapje draagt, geen hand wil geven of graag nog afstand wil houden.

2. Organiseer je feesten of partijen, een bandoptreden, culturele activiteit of een andere activiteit (zoals de filmavond) waarbij de horeca open is? In dat geval is controle verplicht en moeten bezoekers het coronatoegangsbewijs laten zien. Als deze regel niet wordt toegepast, bestaat de kans dat het wijkcentrum gesloten wordt.

Wil je meer weten over het verplicht laten zien van het coronatoegangsbewijs? Klik op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs/waar-coronatoegangsbewijs-verplicht

De CoronaCheck-app installeren of een papieren versie printen? Klik op:  https://coronacheck.nl/nl/

Het Ministerie van Volksgezondheid werkt aan een aanvraagformulier dat bij gemeentehuizen en bibliotheken komt te liggen. Op het formulier moet het burgerservicenummer (BSN) en de postcode worden ingevuld. Je krijgt het papieren coronatoegangsbewijs enkele dagen later in je brievenbus. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de formulieren beschikbaar zijn. De verwachting is dat het deze week bekend wordt.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑