Chauffeurs en planners voor de wijkauto gevraagd

Binnenkort wordt buslijn 1 Westeinde opgeheven. Het gevolg hiervan is dat een bepaald deel van de wijk geen openbaar vervoer meer heeft op loopafstand. Om toch vervoer voor wijkbewoners mogelijk te maken, stelt Arriva voor om een elektrische wijkauto in te zetten. Wijkbewoners kunnen één dag van tevoren telefonisch een rit aanmelden. De chauffeur brengt de wijkbewoner naar een bestemming in de stad Leeuwarden en haalt deze op verzoek weer op. Arriva levert de auto en draagt zorg voor de verzekering. Om het project te laten slagen, hebben we vrijwilligers nodig die de ritten inplannen en chauffeurs om de ritten uit te voeren.

Planner
Als planner neem je ’s morgens gedurende een bepaalde tijd gesprekken aan en plan je de afspraken in op het rittenschema. Uiteraard ben je niet de enige planner, er wordt in overleg in wisseldiensten gewerkt.

Chauffeur
Als chauffeur voer je de ritten uit die de planner je toestuurt. Je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar. Je brengt mensen van hun huisadres naar de bestemming en haalt ze op verzoek weer op. Je vindt het leuk met mensen om te gaan.

Je kunt als planner of chauffeur zelf aangeven welke dagdelen of dagen je beschikbaar bent. Uiteraard wordt er rekening gehouden met vakanties.

Help je mee aan het leefbaar houden van onze mooie wijk? Geef je op en stuur een mailtje naar: leefomgeving@wijkbelangwesteinde.nl Heb je nog vragen, mail dan ook gerust. Wij beantwoorden je vragen graag.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑