Appelcake dit weekend bakken

Dit weekend de favoriete appelcake bakken van de familie Kats?

Superlekker is die appelcake en in een handomdraai gemaakt! Het recept staat in de BuitenWesten van december en ook op de website onder Heel Westeinde bakt en kookt. In de BuitenWesten van maart lees je alles over de ambachtelijke yoghurttaart van Francien en Cor Meijer, ze wonnen er een eerste prijs mee 🙂

Wat heb je nodig voor de appelcake:

Een ingevette en met bloem bestrooide springvorm (20 cm), 3 eieren, 200 gram lichtbruine basterdsuiker, snufje zout, 3 kweeperen of appels in blokjes, 135 gram bloem en poedersuiker. Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht). De eieren met de suiker en het zout opkloppen in 8 minuten totdat het luchtig is. Zeef de bloem erboven. Spatel de bloem voorzichtig door het mengsel, en doe daarna hetzelfde met de blokjes appel of kweeperen. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in een uur af. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als die er schoon uitkomt, is de cake gaar. Niet schoon? Dan nog 10 minuten bakken. De cake af laten koelen en bestrooien met poedersuiker. Eventueel nog wat slagroom erbij.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑