Angela’s trifle

Kun je maar niet een feestelijk toetje bedenken voor een van de kerstdagen? Maak dan Angela’s trifle, supermakkelijk te maken en succes verzekerd! Dit nagerecht kun je een dag van tevoren al maken en dat scheelt weer kerststress. Je kunt de trifle in een mooie glazen schaal maken maar net zo makkelijk in aparte glazen. Wat heb je nodig voor vier personen: Vier ruime glazen, aardbeien-of frambozenjam, 12 lange vingers, 300 gram uitgelekte fruitcocktail, pakje slagroom, custard vla van: een halve liter melk, 30 gram custard en 30 gram suiker, sherry, advocaat, stukjes walnoten of amandelschaafsel en decoratiestrooisel. Breek drie lange vingers in stukken en leg deze als bodem in elk glas en druppel er wat sherry over. Strijk een dessertlepel jam over de lange vingers en verdeel de fruitcocktail over de vier glazen. Schep een kleine lepel advocaat over het fruit. Maak de custard vla volgens de aanwijzingen op het pak. Schenk de vla over vruchten en laat alles afkoelen. Klop de slagroom stijf zonder suiker. Strijk de slagroom over de vla en laat de trifle in de koelkast opstijven. Voor de afwerking kun je er wat gekleurd decoratiestrooisel overheen strooien, stukjes walnoot of amandelschaafsel. Liever alcoholvrij? Sla de advocaat over en besprenkel de lange vingers met wat limonadesiroop in plaats van sherry.

trifle2

Dit recept staat in de BuitenWesten van december. Liever digitaal lezen? Klik op: https://wijkbelangwesteinde.nl/buitenwesten-van-december…/

Foto’s: Siska Alkema

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑