Afsluiting Douwe Kalmaleane

Liander is in de Douwe Kalmaleane bezig met werkzaamheden aan het elektriciteitsnet. Liander heeft gemerkt dat er onveilige situaties ontstaan vanwege het drukke verkeer dat gebruik moet maken van een halve rijbaan. Dit is een onwenselijke situatie en daarom wordt de Douwe Kalmaleane tot 15 september afgesloten.

De kruising bij het winkelcentrum vóór de Westeinderpoort, blijft open zolang de werkzaamheden aan de Douwe Kalmaleane niet zijn afgerond. Naar verwachting wordt deze kruising vanaf maandag 18 september twee weken afgesloten. Liander is ook op andere plaatsen aan het werk, matig je snelheid, pas goed op jezelf en op elkaar 🍀

De aanwonenden ontvangen vandaag de onderstaande brief:

In de Douwe Kalmaleane heeft aannemer Alsema een sleuf gegraven waar de kabel in wordt gelegd. Tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden merkten we dat het erg druk was met auto’s, fietsers en voetgangers in de straat. Ook nadat de kruising aan de Harlingerstraatweg weer open is gegaan. Hierdoor was het lastig om elkaar te passeren. Dit leidde tot onveilige situaties en lange wachttijden.

Wegafsluiting Douwe Kalmaleane

In overleg met de gemeente hebben we daarom besloten om de Douwe Kalmaleane tot 15 september af te sluiten vanaf de Jan Jelles Hofleane tot aan de Monterssori High School. Aanwonenden kunnen wel langs de afzetting rijden om bij hun woning te komen.

-Fietsers worden omgeleid via de Fedde Schurerwei en de Dr. Wumkeswei.

-Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Jan Jelles Hofleane en de Poptawei.

Afvalcontainers kunnen wel aan de straat worden gezet tijdens de gebruikelijke dagen. De afhaalophaaldienst Omrin is geïnformeerd over de situatie.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Alsema, via het mailadres leeuwarden@nulelie.nl, of telefoonnummer 0594-552440. Meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen zijn ook terug te lezen op www.liander.nl/leeuwardenwest en de LianderBouwapp.

NB Op het bijgevoegde kaartje zie je de afsluiting en de omleidimgsroutes

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑