Jonge ransuilen in Westeinde

Als je ’s avonds een ommetje maakt en je bent in de buurt van de losloopplek voor honden, dan kan het heel goed dat je jonge ransuilen hoort roepen. Wij mensen verstaan geen uilentaal, maar de kans is groot dat het betekent: ‘Ik heb honger!’ Ransuilen zijn geen nestenbouwers, ze kraken gewoon een nest van eksters of kraaien. In de winter zitten ze graag met groepjes in groenblijvende bomen, soms wel met meer dan honderd uilen! Op de Noorderbegraafplaats overwinteren ook meestal uilen, je kunt ze vinden door de uilenballen die onder de bomen liggen. Zover is het nog niet, eerst moeten de vaders en moeders nog hard werken om de jongen groot te brengen 🙂

Foto: Jan Tijsma

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑