11 November – Sint Maarten

Sint Maarten
Sint Maarten

Foto: Noorderblik

11 november – Sint Maarten Optocht

Over 4 dagen is het al zover. De traditionele Sint Maarten optocht van Westeinde zal door de wijk trekken. Een stoet van vrolijke kinderen en hun lampions, velen daarvan door de kinderen zelf gemaakt.

Aan de Sint Maarten Optocht kunnen alle kinderen van de wijk deelnemen. Je hoeft daarvoor geen lid van Wijkbelang Westeinde te zijn! We lopen ongeveer een half uur. De start is om 17.00 uur op het parkeerterrein voor de Rixtflat in Westeinde. Zoals altijd eindigen we bij ons wijkcentrum, MFC Eeltsje’s Hiem. Waar voor de kinderen fruit en chocolade ligt te wachten.

Onze route is de volgende:

Start Rixtflat

  • Ulbe van Houtenwei
  • Ypk van der Fearwei
  • Ypk Poortingawei
  • Ypk van der Fearwei
  • Jan Jelles Hofleane
  • Gerben Croljumwei
  • en via de Johan Winklerwei naar het MFC Eeltsje’s Hiem.

Natuurlijk wordt de optocht vooraf gegaan door het draaiorgel!

Oproep aan de bewoners van de route

Maak er ook voor de kinderen een mooie route van en plaats lichtjes voor de ramen en in de tuin als u kunt en wilt. Voor onze kleintjes maakt het de tocht nog mooier. En dat is waar we het voor doen.

Zog er tevens voor dat u voldoende snoep in huis heeft op 11 november! Want na de optocht gaan de kinderen huis aan huis om voor iedereen de beste Sint Maarten liedjes te zingen en daarvoor uiteraard rijkelijk beloont hopen te worden!

Vrijwilligers

We draaien dit jaar met een minimale bezetting. Voor de begeleiding van onze optocht zoeken we nog twee vrijwilligers die met de kinderen willen meelopen en hen bij de oversteekplaatsen willen begeleiden. Mail even naar: info@wijkbelangwesteinde.nl. Of kom om 16.45 naar de startplaats. Bedankt voor de hulp.

Alvast een geweldige Sint Maarten!

Namens de Sint Maarten Commissie,
Mariska en Keimp